Ohjattuja luontoelämyksiä

Retkivuokraamon ohjatut luonto- ja elämyspalvelut


Retkivuokraamo on aloittanut yhteistyön kahden koulutetun erä- ja luonto-oppaan kanssa. Tarjoamme jatkossa opastettuja luonto- ja elämyspalveluita Anun ja Henrin kanssa. Tarjoamme muun muassa retkeilykursseja, vaelluksia ja ohjattuja retkiä.
Luonnossa oleskelu tutkitusti rauhoittaa ja vähentää stressiä. Luonnosta voit löytää sisäistä rauhaa, iloa, voimaa ja monenlaisia kokemuksia. Astu siis sinäkin kokeneiden eräoppaiden matkaan, ja koe luonto! Tältä sivulta löydät lisää tietoa Eräoppaista, tulevista luontokokemuksista, retkistä, vaelluksista ja kursseista.

Ohjatut vaellukset

Tervetuloa unohtumattomille vaellusseikkailuille pohjoisen upeisiin erämaihin! Ohjattu vaellus tarjoaa sinulle mahdollisuuden kokea luonnon kauneus ja rauha, kun koulutetut erä- ja luonto-oppaat johdattavat sinut syvemmälle pohjoisen vanhoihin maisemiin.

Retkeilytaidot tutuksi!

Tervetuloa retkeilytaitokursseille Suomen upeisiin kansallispuistoihin! Kursseilla opit monipuolisesti erätaitoja ja tietoja, jotka tekevät luonnossa retkeilystä entistä mukavampaa ja turvallisempaa.

Luontokokemuksia koulutettujen luonto- ja eräoppaiden kanssa

Kaipaatko sellaisia luontokokemuksia, joissa sanat antavat tilaa kiireettömälle kokemiselle ja oman luontoyhteytesi syventämiselle. Ehkä sinussa on vastikään herännyt palo, päästä kokemaan luontoa turvallisesti, oppien samalla retkeilyn perustaitoja?

Kun retkillä kuljemme vanhoissa metsissä tai melomme kauniita jokia pitkin, voit kuulla kuinka tikka luo rytmiä kelopuuhun, karussa tunturimaastossa katseesi taas löytää kauneutta ympärilläsi avautuvasta äärettömyydestä. Vuodenajat vaihtavat maiseman metsän pohjakerroksesta aina taivaan sävyjä myöten ja äänimaiseman talven hiljaisuudesta, kevään riemukkaaseen uudelleen heräämiseen. Luonnossa ollessamme, käytämme kaikkia aisteja kokemaan mitä ympärillämme avautuu. Jokainen retki on uniikki, luonnon jatkuvan muutoksen maustama kokemus.

Anu

Henri

Keitä me olemme

Anu ja Henri ovat kohdanneet Kuusamossa, eräopas opintojen yhteydessä. Heti ensimmäisten päivien aikana he huomasivat samankaltaisten luontoarvojen ja huumorintajun yhdistävän heitä. Luonnossa olo on opettanut kahta suorituskeskeistä henkilöä olemaan läsnä hetkessä ja keskittymään perusasioiden äärelle.

Heidän osaamiseen kuuluvat pitkät vaellukset, eräruokapalvelut, melonta- ja packraft retkien ohjaus. Näiden käytännönläheisten erä- ja luonto-oppaiden matkassa pääset vahvistamaan omaa luontoyhteyttäsi ja kokemaan kaunista Suomen luontoa.

Noudatamme Metsähallituksen Kestävän matkailun periaatteita ja roskatonta retkeilyä.

Tulevat tapahtumat

Kun retkillä kuljemme vanhoissa metsissä, voit kuulla kuinka tikka luo rytmiä kelopuuhun, karussa tunturimaastossa katseesi taas löytää kauneutta ympärilläsi avautuvasta äärettömyydestä. Vuodenajat vaihtavat maiseman metsän pohjakerroksesta aina taivaan sävyjä myöten ja äänimaiseman talven hiljaisuudesta, kevään riemukkaaseen uudelleen heräämiseen. Luonnossa ollessamme, käytämme kaikkia aisteja kokemaan mitä ympärillämme avautuu. Jokainen retki on uniikki, luonnon jatkuvan muutoksen maustama kokemus – voit fiilistellä menneitä retkiä sivun alalaidan kuvista.

Tervetuloa vahvistamaan omaa luontoyhteyttäsi ja kokemaan kaunista Suomen luontoa kanssamme. Noudatamme Metsähallituksen Kestävän matkailun periaatteita ja roskatonta retkeilyä.