Ahkion vuokraus Oulusta

Ahkio on hyvä kaveri pidemmillä matkoilla ja reissuilla. Ahkioon saa pakattua välineitä runsaasti, näin taakkaa kevenee vaelluksilla pois harteita rasittamasta. Ahkion vuokraus onnistuu Retkivuokraamolta suotuisaan hintaan. Retkivuokraamo vuokraa tällä hetkellä Fjellpulken X-country ahkiota, Fjellpulken Expedition explorer ahkiota, Fjellpulken lastenahkiota, itse tehtyjä JR27-ahkioita ja Suomen armeijan hyväkuntoista ryhmäahkiota. Vetovälineenä toimii ahkiovyö johon saa kiinnitettyä köyden tai lasikuidusta tehdyt aisat. Fjellpulken ahkioihin on Fjellpulkenin omat aisat.

Linkki vie vuokrausjärjestemän sivulle.

Fjellpulken ahkioiden hinnasto:

1 päivä: 20e

2 päivää: 25e

3 päivää: 29e

4 päivää: 39e

5 päivää: 49e

6 päivää: 59e

7 päivää: 65e

8 päivää:69e

9 päivää: 79e

10 päivää: 89e

11 päivää: 95e

12 päivää: 99e

13 päivää: 109e

14 päivää: 119e

SA- ja JR27 ahkiot hinnasto:

1 päivä: 20e

2 päivää: 25e

3 päivää: 30e

4 päivää: 35e

5 päivää: 40e

6 päivää: 45e

7 päivää: 50e

10 päivää:60e

14 päivää: 75e

Vuokraa SA- ryhmäahkio

 

Suomen Armeijan käytössä ollut kunnostettu ja hyväkuntoinen ryhmän tavaroiden vetämiseen tarkoitettu Exelin valmistama lasikuituahkio. Ahkiota vedetään köydellä, joka kiinnitetään vetovaljaisiin. Retkeilytarvikkeet saa ahkioon suojaan kumiköydellä kiristettävän suojan alle. Pituus 205 cm, leveys 50 cm. Ahkio on siis hyvin mittava ja siihen mahtuu isompikin määrä välineitä. Kuormaa ahkioon mahtuu runsaasti lumen laadusta riippuen. Suositeltu maksimikuorma puuterilumessa 40kg ja kantohangella 60kg. Hätätilanteessa ahkiota voi käyttää myös loukkaantuneen kuljettamiseen.

Käsityönä valmistetut JR27-ahkiot

 

Retkivuokraamo vuokraa itse käsityönä valmistamiaan JR27- ahkio mallin ahkioita. Ahkiot ovat saaneet runsaasti positiivista palautetta ja niistä on muokattu ajan saatossa entistä paremmat. Ahkion mukana tulee irroitettavat lasikuituaisat.

JR27 on ahkio mallin nimitys. Ahkion JR27 nimi tulee Jalkaväkirykmentti 27 mukaan, Rykmentti koottiin talvisodan aikaan Kajaani Oulun Kemin alueelta, rykmentti toimi talvisodassa Suomussalmen alueella ja oli pääosassa maineikkaassa Raatteentien taistelussa. Joku on luullut jalkaväkirykmentti 27 käyttäneen juuri tällaisia ahkioita, mutta tuohon aikaan ahkioissa ei käytetty muovia, vaan ne olivat tehty täysin puusta veneen mallisiksi. Tekemämme ahkiot on valmistettu vanerista ja polyeteenilevystä. Vetoaisoina toimii exelin lasikuitu putket ja vetovyönä Fjellrävenin ahkiovyö. Ahkiot ovat tilavia, joten tavaraa mahtuu runsaasti mukaan. JR-ahkion suositeltu maksimikuorma on puuterilumessa noin 25kg ja kantohangessa 40kg. Ahkion pituus 160 cm ja leveys 35/45cm. Painoa ahkiolla on noin 8kg.

Fjellpulken ahkioiden vuokraaminen:

Fjellpulken tarjoaa maailman parhaita ahkioita

Fjellpulken ahkiot on universaalisti hyväksytty yhtinä maailman parhaimpina ahkioina. Fjellpulkenin ahkiot ovat keveitä, tilavia, kestäviä ja helposti vedettäviä. Niiden muotoilu ja suunnittelu on puolen vuosisadan kehityksen ja tutkimuksen tulos.

Tilava ja kevyt Fjellpulken X-country ahkio

Fjellpulkenin X-Country on vakaa ja kevyt ahkio, johon mahtuu kaikki tarvittava. Ahkio liikkuu kevyesti umpihangessa että ladulla. Ahkion nylon-suojapeite suojaa pakattuja välineitä säältä ja on vettähylkivä.

Fjellpulkenin X-Countryn runkomateriaalina on lasikuituvahvistettu polyeteeni. Ahkion nylon-suojapeite kiristyy kätevästi kiristysnauhoilla.

 • Ahkion tiedot:
 • Pituus: 144 cm
 • Leveys: 43 cm
 • Korkeus: 18 cm
 • Korkeus lastattuna: 50 cm
 • Ahkion lastaustilavuus: 285 litraa
 • Paino: 5,5kg ( ei sisällä valjaita eikä vetovaljaita)
 • Kankaan korkeus ahkion reunasta kankaan yläreunaan: 68cm

Fjellpulken Expedition Xplorer, vahvistettu napapiiritason ahkio

Fjellpulkenin Expedition Xplorer on kevyt vahvistettu ahkio, johon mahtuu kaikki tarvittava. Ahkio liikkuu kevyesti sekä umpihangessa, että ladulla. Se on nimensä mukaisesti naparetkitason ahkio. Ahkio on kestävämpi malli X-Countrystä, aisat ovat vahvistettu ja vetovaljaat tukevammat.

Ahkion nylon-suojus on vettähylkivä. Fjellpulkenin Xplorer runkomateriaalina on lasikuituvahvistettu polyeteeni. Nyloninen suojapeite kiristyy kätevästi kiristysnauhoilla.

Xplorer-sarja on vahvistettu alumiininauhalla kannen kiinnityksen ympäriltä.

Ahkiosta löytyy myös ulko- ja sisäpuoliset kuormakiinnikkeet kolmella vetokiinnikkeellä X-countryn kahden kiinnikkeen sijaan.

Ahkion tiedot:

 • Pituus: 144 cm
 • Leveys: 43 cm
 • Korkeus: 18 cm
 • Korkeus lastattuna: 50 cm
 • Ahkion lastaustilavuus: 285 litraa
 • Paino: noin 5,5kg ( ei sisällä valjaita eikä vetovaljaita)
 • Kankaan korkeus ahkion reunasta kankaan yläreunaan: 68cm

Vuokraa turvallinen Fjellpulken lastenahkio

Retkivuokraamo vuokraa laadukasta ja turvallista Fjellpulken Lastenahkiosettiä. Ahkiota voi käyttää myös tavallisena ahkiona kun istuinosa irrotetaan. Ahkioon mahtuu tällöin noin 1-2 henkilön varusteet. Ilmoitathan meille jos haluat käyttää ahkiota ilman istuinta ja tuulilasia.

Tekstin lopussa ohjeet ahkion turvalliseen käyttöön lapsen kanssa.

Fjellpulken lastenahkiossa on paljon ominaisuuksia, jotka takaavat lapsen turvallisuuden mäkisemmässäkin maastossa.

Lasikuituvahvistettu polyesterinen ahkio on kevyt ja helppo vetää. Ahkiossa on turvallisuutta lisäävä tuulilalasi polykarbonaatista. Tuulilasin alumiiniset vahvistukset takaavat lapsen turvallisuuden sillä UV-suojattu tuulilasi taittuu lapsen suojaksi mahdollisissa ahkion kaatumisissa. Lisäksi ahkion ulkosivuilla on kaatumista ehkäisevät kaaret. Jos ahkio kuitenkin jostain syystä pääsisi kaatumaan, toimii tuulilasi lapsen turvana. Ahkion kaatuessa se kaartuu selkänojaa vasten ja lapsi jää ahkion sisään turvaan.

Ahkion suojakangas on veden- ja tuulenpitävää, mutta silti hengittävä. Suojakankaaseen on integroitu myrskykuomu, jota voi käyttää tarvittaessa. Jos keli muuttuu pahaksi, suojakangas on mahdollista nostaa ylös, jolloin sivutuuli ei pääse lapseen käsiksi. Suojus on mahdollista nostaa kiinni tuulilasiin, jolloin lapsi jää sisätiloihin nautiskelemaan mukavasta kyydistä. Ahkion sisällä on pehmeä vettä hylkivä ja lämpöeristetty matto, jossa on liukumista estävä pinnoite. Säädettävä selkänoja on tehty pehmeästä lämpöeristävästä vaahtomuovista. Selkänoja antaa erinomaisen tuen lapsen selälle ja niskalle. Luonnollisesti mukana on myös turvavyöt. Lapsen nukahtaessa ahkioon, on selkänoja mahdollista säätää loivaan makuuasentoon.

Ahkion takaosassa on säilytystilaa. Säilytystilaa on runsaasti myös ahkion etuosassa. Säilytystiloihin pääsee helposti käsiksi suojuksessa olevien kaksisuuntaisten vetoketjujen kautta.

Ahkion tiedot:

 • Pituus: 131 cm
 • Leveys: 53 cm
 • Korkeus tuulilasin kanssa: 50 cm
 • Korkeus ilman tuulilasia: 30 cm
 • Paino: 11 kg istuin ja tuulilasi mukaanluettuina.

Lapsen turvallinen kuljettaminen ahkiolla:

Norjan punaisen ristin suosituksia lasten ahkion käytölle:

 1. Alle 6kk:n ikäisiä lapsia ei saa laittaa ahkioon. Kun lämpötila laskee alle -10 asteen ei ole suositeltavaa kuljettaa minkään ikäisiä lapsia ahkiossa. On tärkeää muistaa, että tuuliset olosuhteet lisäävät kylmäefektiä, ja että maantasolla ilma on aina kylmimmillään.
 2. Lapsen pitää olla täysin terve, kun häntä kuljetetaan ahkiolla. Lapsi kärsii matkapahoinvoinnista, jos hänet laitetaan ahkioon heti ruokailun jälkeen. Lapsen mukavuus kannattaa tarkistaa ahkiota vedettäessä säännöllisesti.
 3. Tarkista ahkion kunto aina ennen käyttöä.
 4. Tarkista että turvavyö on oikein säädettynä.
 5. Käytä Baby-bagiä tai vastaavaa lämmintä suojaa pitääksesi lapsen lämpimänä. Ota lapsi ahkiosta pois aina aika ajoin.
 6. Vaikka tuulilasi suojaa auringon UV-säteilyltä, lapselle kannattaa laittaa UV-suojatut aurinkolasit.
 7. Tarkista aina säätiedotukset äläkä lähde liian pitkille matkoille.
 8. Älä hiihdä niin lujaa, että sinulla on vaara menettää ahkion hallinta. Käyttäessäsi ahkiota järkevästi takaat lapsesi turvallisuuden.