Ahkiot

Ahkio on hyvä kaveri pidemmillä matkoilla ja reissuilla. Ahkioon saa pakattua välineitä runsaasti, näin taakkaa kevenee vaelluksilla pois harteita rasittamasta. Retkivuokraamo vuokraa laadukkaita itse tekemiään JR27 mallin ahkioita ja Suomen armeijan hyväkuntoista ryhmäahkiota. Vetovälineenä toimii ahkiovyö johon saa kiinnitettyä köyden tai lasikuidusta tehdyt aisat.

Ahkiot hinnasto:

1 päivä: 20e

2 päivää: 25e

3 päivää: 30e

4 päivää: 35e

5 päivää: 40e

6 päivää: 45e

7 päivää: 50e

10 päivää:60e

14 päivää: 75e

Linkki vie vuokrausjärjestemän sivulle.

JR27 Ahkio

Retkivuokraamo vuokraa itse käsityönä valmistamiaan JR27- ahkio mallin ahkioita. Ahkiot ovat saaneet runsaasti positiivista palautetta ja niistä on muokattu ajan saatossa entistä paremmat. Ahkion mukana tulee irroitettavat lasikuituaisat.

JR27 on ahkio mallin nimitys. Ahkion JR27 nimi tulee Jalkaväkirykmentti 27 mukaan, Rykmentti koottiin talvisodan aikaan Kajaani Oulun Kemin alueelta, rykmentti toimi talvisodassa Suomussalmen alueella ja oli pääosassa maineikkaassa Raatteentien taistelussa. Joku on luullut jalkaväkirykmentti 27 käyttäneen juuri tällaisia ahkioita, mutta tuohon aikaan ahkioissa ei käytetty muovia, vaan ne olivat tehty täysin puusta veneen mallisiksi. Tekemämme ahkiot on valmistettu vanerista ja polyeteenilevystä. Vetoaisoina toimii exelin lasikuitu putket ja vetovyönä Fjellrävenin ahkiovyö. Ahkiot ovat tilavia, joten tavaraa mahtuu runsaasti mukaan. JR-ahkion suositeltu maksimikuorma on puuterilumessa noin 25kg ja kantohangessa 40kg. Ahkion pituus 160 cm ja leveys 35/45cm. Painoa ahkiolla on noin 8kg.

JR27 ahkio
Fjellpulken vetovyö

SA Ryhmäahkio

Suomen Armeijan käytössä ollut kunnostettu ja hyväkuntoinen ryhmän tavaroiden vetämiseen tarkoitettu Exelin valmistama lasikuituahkio. Ahkiota vedetään köydellä, joka kiinnitetään vetovaljaisiin. Retkeilytarvikkeet saa ahkioon suojaan kumiköydellä kiristettävän suojan alle. Pituus 205 cm, leveys 50 cm. Ahkio on siis hyvin mittava ja siihen mahtuu isompikin määrä välineitä. Kuormaa ahkioon mahtuu runsaasti lumen laadusta riippuen. Suositeltu maksimikuorma puuterilumessa 40kg ja kantohangella 60kg. Hätätilanteessa ahkiota voi käyttää myös loukkaantuneen kuljettamiseen.

Tutustu myös:

SA Ryhmäahkio

SA-ahkio vetonarulla
Ahkion suojapressu
SA-ahkio
SA-ahkio vetonarulla

 

Suomen armeijan käytössä ollut hyväkuntoinen, ryhmän tavaroiden vetämiseen tarkoitettu Exelin valmistama lasikuituahkio. Ahkiota vedetään köydellä, joka kiinnitetään veto valjaisiin. Retkeilytarvikkeet saa ahkioon suojaan kumiköydellä kiristettävän ressun alle. Pituus 205 cm, leveys 50 cm. Ahkion mitat takaavat sen, että kyytiin mahtuu isompikin määrä tavaraa. Hätätilanteessa ahkiota voi käyttää myös loukkaantuneen kuljettamiseen.