Vuokraa Packraft Oulussa

Retkivuokraamo tarjoaa vuokrattavaksi kanootin kaltaisia, ilmalla täytettäviä, helposti pakattavia ja käyttöönotettavia lauttoja. Packraftit ovat kestävästä materiaalista valmistettuja vesistöissä liikkumiseen käytettäviä välineitä, jotka luovat retkeilyyn aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Packraftissa on mukava ja turvallinen olo, sekä sen kyytiin saa retkeiltäessä pakattua rinkan helposti. Packraftit soveltuvat niin lyhyisiin vesistönylityksiin kuin pitemmillekin matkoille vesiteitse. Packraft-matka puroa tai jokea pitkin vaelluksen lomassa on loistavaa vaihtelua maassa tarpomiseen.

Retkivuokraamon packrafteissa kantavuus on mallista riippuen 130kg-240kg. Niiden käyttökuntoon ja kantokuntoon laittaminen kestää vain muutaman minuutin. Ne liikkuvat vedessä nokkelasti ja maalla mentäessä helposti rinkassa. Valikoimaan kuuluu yhden henkilön istuttavat MRS Microraft (koot M ja L), Norseraft Viking, Berserker, Alpacka raftin Expedition ja Gnarwhal. Kahden istuttavia malleja ovat Alpacka Oryx, MRS Barracuda R2 ja Norseraft Longship. Mukana tuleviin välineisiin kuuluu kelluntaliivit, Flextailgear sähköpumppu, ilmatäyttöpussi, mela(t) ja paikkaussetti. Alpacka packrafteissa on kaikissa Ti-Zip järjestelmä ja mukana tulee kuivapussit välineiden pakkaamiseen Ti-Zip järjestelmään. Packraft välineineen painaa mallista riippuen yhteensä noin 5 kg.

Lisää tietoa packrafteista (linkki vie Retkikontion sivuille).

Linkki vie vuokrausjärjestelmän sivulle.

Norseraft tilavat ja monikäyttöiset packraftit

Vuokraa Norseraft Retkivuokraamosta

Vuokraa Norseraft Oulusta. Retkivuokraamon Norserafteja on tällä hetkellä kolmea eri mallia. Norseraft packraftit ovat tunnetuja niiden tilavuudesta, jalkatilasta ja kantokyvystä. Norseraft Viking ja Berserker ovat yksiköitä, jotka on varustettu suojaavaalla peitteellä. Norseraft Viking on aukkopeitteellinen yleismalli, joka suoriutuu hyvin kaikissa olosuhteissa. Norseraft Berserker on roiskehameella ja Ti-Zip järjestelmällä varusteltu koskimalli. Nämä molemmat mallit ovat erityisen hyviä koskia laskettaessa, sillä roiskehame ja aukkopeite suojaavat asiakasta vesiroiskeilta ja sateelta.

Norseraft Longship on yhdelle ja kahdelle ihmiselle tarkoitettu packraft. Yksin mentäessä siihen on helppo pakata välineitä ja ottaa esimerkiksi koira mukaan. Kahdestaan mentäessä Longshipin etuna ovat kompakti koko, hyvä ohjattavuus ja melonnan tehokkuus.

 

 

MRS Melomo packraftit

Vuokraa Melomo packraftit Retkivuokraamosta

Vuokraa Melomo packraftit Oulusta. Retkivuokraamon Melomo packrafteja on tällä hetkellä kahta eri mallia. MRS microraft M/L Koot ovat yksiköitä ja suunniteltu toimimaan hyvin monissa olosuhteissa. Nämä mallit toimivat hyvin muun muassa järvellä, joella ja koskessa. Microraft on varustettu aukkopeitteellä, joka suojaa vesiroiskeilta ja sateelta.

MRS Barracuda on kahdelle ihmiselle tarkoitettu packraft. Barracuda on hyvin tilava ja pitkä. Se onkin pisin Retkivuokraamon tarjoama paatti.

 

 

Alpacka raft - packrafteista paras:

Vuokraa Alpackaraft Retkivuokraamosta

Vuokraa Alpacka raft Oulusta. Retkivuokraamon Alpacka rafteja on tällä hetkellä kolmea eri mallia. Alpacka raft Expedition ja Gnarwhal ovat yksiköitä, jotka on varustettu aukkopeitteellä ja roiskehameella. Nämä mallit ovat erityisen hyviä koskia laskettaessa, sillä roiskehame suojaa vesiroiskeilta ja isoiltakin vesiaalloilta.

Alpacka raft Oryx on kahdelle ihmiselle tarkoitettu packraft. Sen korotetut penkit tekevät melomisesta erityisen tehokasta ja antavat näkyvyyttä, tilaa kalastukseen ja muuhun tekemiseen.

Kaikissa retkivuokraamon tarjoamissa Alpackan packrafteissa on Ti-Zip järjestelmä.

Ti-Zip järjestelmä on ilman- ja vedenpitävä vetoketju, jonka avulla pääset käsiksi packraftin ponttoonien sisäpuolelle. Packraftin ponttooneihin voit pakata retkeilyvälineet, jolloin välineitä ei tarvitse pakata packraftin keulan päälle. Tämä tekee packraftin painopisteestä matalamman ja näin myös helpommin ohjattavan.

 

Tietoa valmistajasta

 

 

Alpacka raft on 2000 vuonna perustettu Yhdysvaltalainen yritys, joka valmistaa huippulaadukkaita packrafteja. Alpacka raftit valmistetaan Yhdysvalloissa hyvin koulutettujen ammattilaisten toimesta käsityönä. Packraftit, eli reppulautat ovat ilmatäytteisiä paatteja, joita on helppo kantaa rinkassa välineineen. Reppulautoilla on helppo kulkea vesistöissä, kuten joissa, järvissä ja koskissa. Alpacka raft packraftit ovat kilpailijoihinsa nähden erityisen kevyitä, kestäviä ja laadukkaita. Lisäksi Alpackaraftit ovat hyvin suuntavakaita ja ketteriä.

 

Käyttöönotto- ja pakkausohjeet:

 1. Ota packraft ja akkupumppu kassista

 2. Avaa pakkaushihna ja levitettä packraft tasaiselle alustalle.

 3. Avaa lautan perästä löytyvä kaksiosainen venttiili kokonaan

 4. Ota sähköpumppu, liitä pumppu täyttö reikään ja aloita täyttäminen

 5. Kun packraft on melkein täynnä irrota pumppu nopeasti ja sulje korkki, ettei ilma pääse karkuun.

 6. Ota jalkapumppu esille, avaa kaksiosaisen venttiilin ylempi korkki, liitä jalkapumppu venttiiliin ja pumppaa packraft täyteen, sulje ja tarkasta, että molemmat venttiilit ovat kiinni. Huomioi ilman laajeneminen lämpötilan noustessa.

 7. Täytä penkki, selkänoja ja roiskesuojan etumus akkupumpulla, sulje venttiilit.

 8. Liitä peräevä kanootin pohjaan. Työnnä evä lipareen alle, ensi työntäen täysin eteen ja sitten evä vetämällä täysin taakse, niin ettei evä pääse tippumaan. Irroita evä talteen matalissa vesissä ja koskiosuuksilla.

 9. Kokoa neljäosainen mela 

 10. Liivit päälle ja eikun melomaan

 

 

 1. Nosta packraft tasaiselle alustalle

 2. Puhdista enimmät liat ja kuivaa lautan sisätilat.

 3. Ota evä pois lautan pohjasta, työntämällä keulaan päin ja evän tultua toisen lipareen alta, vetäen taakse. 

 4. Avaa packraftin kaksiosainen venttiili, sekä penkin, selkänojan ja roiskesuojan venttiilit niin, että lautta pääsee tyhjentymään.

 5. Ime packraft tyhjäksi/vakuumiin akkupumpulla.

 6. Aloita paketin pakkaaminen packraftin keulasta, taita sivut keskelle ja lähde taittelemaan lauttaa kasaan venttiiliä kohden. 

 7. Kun packraft on tyhjä ja sopivassa nipussa, laita pakkaushihna paketin ympärille.

 8. Pura mela neljään osaan

 9. Laita kaikki varusteet paikoilleen kassiin.

HUOMIO! Packraftin kanssa sinun täytyy huomioida ilman lämpötilan vaihtelun vaikutus lautan paineeseen. Jos täytät packraftin viileänä iltana täysin pinkeäksi ja seuraavana päivänä on luvassa hellettä lautta saattaa kärsiä paineen noustessa liian korkeaksi. Tästä syystä päästä lautasta ilmaa pois, jättäessäsi sen aurinkoon kuivumaan. 

 

Kylmä vesi supistaa ilmaa hieman, huomioi myös tämä täyttäessäsi lauttaa.

Tutustu myös: