Vuokraa Packraft Oulussa

Retkivuokraamo tarjoaa vuokrattavaksi kanootin kaltaisia, ilmalla täytettäviä, helposti pakattavia ja käyttöönotettavia lauttoja. Packraftit ovat kestävästä materiaalista valmistettuja vesistöissä liikkumiseen käytettäviä välineitä, jotka luovat retkeilyyn aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Packraftissa on mukava ja turvallinen olo, sekä sen kyytiin saa retkeiltäessä pakattua rinkan helposti. Packraftit soveltuvat niin lyhyisiin vesistönylityksiin kuin pitemmillekin matkoille vesiteitse. Packraft-matka puroa tai jokea pitkin vaelluksen lomassa on loistavaa vaihtelua maassa tarpomiseen.

Retkivuokraamon packrafteissa kantavuus on mallista riippuen 130kg-240kg. Niiden käyttökuntoon ja kantokuntoon laittaminen kestää vain muutaman minuutin. Ne liikkuvat vedessä nokkelasti ja maalla mentäessä helposti rinkassa. Valikoimaan kuuluu yhden henkilön istuttavat MRS Microraft (koot M ja L) ja Norseraft Viking. Kahden istuttavia malleja MRS Barracuda R2 ja Norseraft Longship. Mukana tuleviin välineisiin kuuluu kelluntaliivit, Flextailgear sähköpumppu, ilmatäyttöpussi, mela(t) ja paikkaussetti. Packraft välineineen painaa mallista riippuen yhteensä noin 4 kg.

Lisää tietoa packrafteista (linkki vie Retkikontion sivuille).

MRS Microcraft / Norseraft Viking

hinnasto:

1 päivä: 35e

2 päivää: 55e

3 päivää: 75e

4 päivää: 95e

5 päivää: 109e

6 päivää: 125e

7 päivää: 139e

8 päivää: 155e

9 päivää: 169e

10 päivää: 185e

11 päivää: 199e

12 päivää: 215e

13 päivää: 229e

14 päivää: 239e

Norseraft Longship

hinnasto:

1 päivä: 45e

2 päivää: 65e

3 päivää: 85e

4 päivää: 105e

5 päivää: 125e

6 päivää: 145e

7 päivää: 165e

8 päivää: 179e

9 päivää: 195e

10 päivää: 209e

11 päivää: 225e

12 päivää: 239e

13 päivää: 255e

14 päivää: 269e

MRS Barracuda R2

1 päivä: 49e

2 päivää: 75e

3 päivää: 99e

4 päivää: 119e

5 päivää: 139e

6 päivää: 159e

7 päivää: 179e

8 päivää: 199e

9 päivää: 219e

10 päivää: 239e

11 päivää: 259e

12 päivää: 279e

13 päivää: 299e

14 päivää: 319e

Linkki vie vuokrausjärjestelmän sivulle.

Norseraft - Viking

Norseraft Viking on packraft-lauttojen yleismalli. Se on helposti ohjailtava, helppokäyttöinen, kevyt ja kestävä malli. Siihen kuuluva aukkopeite suojaa käyttäjänsä jalkoja vesiroiskeilta ja packraftia täyttymästä vesiroiskeista ja sateesta. Aukkopeite on helppo asettaa paikoilleen ja vaivaton tarvittaessa ottaa pois. Norseraft Vikingin vauhti virtaamattomassa vedessä on noin 4-5km/h. Sen kestävyyden ja helpon ohjattavuuden ansiosta sillä on kuitenkin mahdollista mennä joessa ja jopa koskessa. Teräviä kiviä kuitenkin kannattaa välttää. Viking on hieman tilavampi kuin MRS Microraft M ja L.

Norseraft Viking ominaisuudet:

-Mukana tulevat lisävarusteet: aukkopeite, kelluntaliivit, paikkaussetti, Flextailgear sähköpumppu, ilmatäyttöpussi ja Norseraft alumiini varsinen mela

-Paino: 3,7 kg

-Sisäpituus: 133 cm

-Istumapituus 135 cm

-Ulkopituus: 276 cm

-Sisäleveys: 37 cm

-Ulkoleveys: 94 cm

-Ponttoonin halkaisija: 28cm

-Kantavuus 200kg

Norseraft Longship

Norseraft Longship on kahden henkilön mentävä packraft, joka on lähellä MRS Adventuren kokoa. Siihen kuuluvat 2 ilmatäytteistä penkkiä ovat mukavasti istuttavat ja melonta onnistuu istuttaessa mukavasti. Longshipin pituus on noin 3,1 metriä, jonka ansiosta molemmilla melojilla on jalkatilaa. Longshipin muoto ja perään kiinnitettävä evä tekevät siitä hyvin suuntavakaan. Väline on erinomainen kapistus kahdelle aikuiselle, mutta soveltuu hyvin myös yksin kulkemiseen. Tällöin kuitenkin tulee huolehtia, että paino on jakautunut tasaisesti. Yksin meloessa tulee huolehtia käännökset ajoissa, sillä vauhdin ja suunnan vaihtaminen isossa välineessä on hitaampaa. Kahdestaan mentäessä Longship on erittäin vauhdikas ja hyvin ohjattava väline. Retkivuokraamo tarjoaakin Longshipin mukana kaksi Norseraftin melaa, kahdet kelluntaliivit, paikkaussetin, kuivauspyyhkeen, Flextailgear sähköpumpun ja ilmatäyttöpussin.

-Mukana tulevat lisävarusteet: 2x kelluntaliivit, 2x Norseraft mela, paikkaussetti, kuivauspyyhe, Flextailgear sähköpumppu ja ilmatäyttöpussi

-Paino Longship: 3,64 kg

-Sisäpituus: 176 cm

-Ulkopituus: 310 cm

-Sisäleveys: 38 cm

-Ulkoleveys: 104 cm

-Ponttoonin halkaisija: 33 cm

-Kantavuus 260kg

Norseraft-Viking
longship3
Norseraft_Longship

MRS Microraft - lisätietoa packraftista

MRS Microraft on packraft-lauttojen yleismalli. Se on helposti ohjailtava, helppokäyttöinen, kevyt ja kestävä malli. Siihen kuuluva aukkopeite suojaa käyttäjänsä jalkoja vesiroiskeilta ja packraftia täyttymästä vesiroiskeista ja sateesta. Aukkopeite on helppo asettaa paikoilleen ja vaivaton tarvittaessa ottaa pois. Microraftin suositeltu kantavuus on 130 kg. MRS Microraftin vauhti virtaamattomassa vedessä on noin 4-5km/h. Sen kestävyyden ja helpon ohjattavuuden ansiosta sillä on kuitenkin mahdollista mennä joessa ja jopa koskessa. Teräviä kiviä kuitenkin kannattaa välttää. Retkivuokraamo tarjoaa microraftista M ja L koon malleja. M koko sopii paremmin hieman keveämmälle lastille ja sen kompaktimman kokonsa ansiosta ohjattavuus on hieman parempi. L koko on suositeltu hieman raskaammalle lastille ja sen koko tarjoaa lisätilaa pidemmänkin kaverin jaloille.

MRS Microcraft koko M ominaisuudet:

-Mukana tulevat lisävarusteet: aukkopeite, kelluntaliivit, Melomo paikkaussetti, Felxtailgear sähköpumppu, ilmatäyttöpussi ja Melomo mela

-Paino lisävarusteineen: 3,5 kg

-Sisäpituus: 133 cm

-Ulkopituus: 255 cm

-Sisäleveys: 31,5 cm

-Ulkoleveys: 86,5 cm

-Ponttoonin halkaisija: 27,5

-Kantavuus suositus/maksimi: 128kg / 178 kg

MRS Microraft koko L ominaisuudet:

-Mukana tulevat lisävarusteet: aukkopeite, kelluntaliivit, Melomo paikkaussetti, Felxtailgear sähköpumppu, ilmatäyttöpussi ja Melomo mela

-Paino lisävarusteineen: 3,5 kg

-Sisäpituus: 135,5 cm

-Ulkopituus: 258 cm

-Sisäleveys: 32 cm

-Ulkoleveys: 88 cm

-Ponttoonin halkaisija: 28 cm

-Kantavuus suositus/maksimi: 136 kg / 190 kg

MRS Barracuda R2

MRS Barracuda R2 on kahden henkilön mentävä MRS:n tarjonnasta löytyvä suurin packraft. Siihen kuuluvat 2 ilmatäytteistä penkkiä ovat mukavasti istuttavat ja melonta onnistuu istuttaessa mukavasti. Barracudan pituus on noin 3,6 metriä, jonka ansiosta molemmilla melojilla on jalkatilaa ja välineiden kuljetustilaa mukavasti. Barracudan virtaviivainen muoto ja perään kiinnitettävä evä tekevät siitä hyvin suuntavakaan. Väline on erinomainen kapistus kahdelle aikuiselle, mutta sillä voi myös mennä yksin. Tällöin kuitenkin tulee huolehtia, että paino on jakautunut tasaisesti. Yksin meloessa tulee huolehtia käännökset ajoissa, sillä vauhdin ja suunnan vaihtaminen isossa välineessä on hitaampaa. Kahdestaan mentäessä Barracuda on erittäin vauhdikas ja hyvin ohjattava väline. Retkivuokraamo tarjoaakin Barracudan mukana kaksi Melomon melaa, kahdet kelluntaliivit, Melomo paikkaussetin, kuivauspyyhkeen, Flextailgear sähköpumpun ja ilmatäyttöpussin.

-Mukana tulevat lisävarusteet: 2x kelluntaliivit, 2x Melomo mela, Melomo paikkaussetti, kuivauspyyhe, Flextailgear sähköpumppu ja ilmatäyttöpussi

-Paino lisävarusteineen: 5,5 kg

-Sisäpituus: 217 cm

-Ulkopituus: 356 cm

-Sisäleveys: 35 cm

-Ulkoleveys: 97 cm

-Ponttoonin halkaisija: 31 cm

-Kantavuus suositus/maksimi: 235 kg / 329 kg

Käyttöönotto- ja pakkausohjeet:

 1. Ota packraft ja akkupumppu kassista

 2. Avaa pakkaushihna ja levitettä packraft tasaiselle alustalle.

 3. Avaa lautan perästä löytyvä kaksiosainen venttiili kokonaan

 4. Ota sähköpumppu, liitä pumppu täyttö reikään ja aloita täyttäminen

 5. Kun packraft on melkein täynnä irrota pumppu nopeasti ja sulje korkki, ettei ilma pääse karkuun.

 6. Ota jalkapumppu esille, avaa kaksiosaisen venttiilin ylempi korkki, liitä jalkapumppu venttiiliin ja pumppaa packraft täyteen, sulje ja tarkasta, että molemmat venttiilit ovat kiinni. Huomioi ilman laajeneminen lämpötilan noustessa.

 7. Täytä penkki, selkänoja ja roiskesuojan etumus akkupumpulla, sulje venttiilit.

 8. Liitä peräevä kanootin pohjaan. Työnnä evä lipareen alle, ensi työntäen täysin eteen ja sitten evä vetämällä täysin taakse, niin ettei evä pääse tippumaan. Irroita evä talteen matalissa vesissä ja koskiosuuksilla.

 9. Kokoa neljäosainen mela 

 10. Liivit päälle ja eikun melomaan

 

 

 1. Nosta packraft tasaiselle alustalle

 2. Puhdista enimmät liat ja kuivaa lautan sisätilat.

 3. Ota evä pois lautan pohjasta, työntämällä keulaan päin ja evän tultua toisen lipareen alta, vetäen taakse. 

 4. Avaa packraftin kaksiosainen venttiili, sekä penkin, selkänojan ja roiskesuojan venttiilit niin, että lautta pääsee tyhjentymään.

 5. Ime packraft tyhjäksi/vakuumiin akkupumpulla.

 6. Aloita paketin pakkaaminen packraftin keulasta, taita sivut keskelle ja lähde taittelemaan lauttaa kasaan venttiiliä kohden. 

 7. Kun packraft on tyhjä ja sopivassa nipussa, laita pakkaushihna paketin ympärille.

 8. Pura mela neljään osaan

 9. Laita kaikki varusteet paikoilleen kassiin.

HUOMIO! Packraftin kanssa sinun täytyy huomioida ilman lämpötilan vaihtelun vaikutus lautan paineeseen. Jos täytät packraftin viileänä iltana täysin pinkeäksi ja seuraavana päivänä on luvassa hellettä lautta saattaa kärsiä paineen noustessa liian korkeaksi. Tästä syystä päästä lautasta ilmaa pois, jättäessäsi sen aurinkoon kuivumaan. 

 

Kylmä vesi supistaa ilmaa hieman, huomioi myös tämä täyttäessäsi lauttaa.

Tutustu myös: