Lumikengät

Hankinnaksi osui Snow Fox malliset 71cm x 23cm mittaiset lumikengät, joiden pinta-ala on yhteensä noin 0,3 m2.

Havaitsin lumikenkien erään vahvuuden heti lumikenkäkaupasta lähdettäessä. Ne sopivat helposti auton tavaratilaan. Lisäksi lumikenkien yleissiteet sopivat lähes mihin tahansa kenkään, monoja tai vastaavia ei tarvita. Lumikengillä ryteikössä ja vaikeassa maastossa kulku onnistuu helposti. Metsästystilanteessa on tärkeää, että kädet voidaan pitää vapaina aseen käsittelyä varten ja tämä on tietysti hyvin olennaista jousimetsästäjälle. 

Ja mikä tärkeintä, peruskoulun hiihtotunneilla käyneille ja viimeistään armeijan hiihtomarssilla kypsytetyille, lumikengillä ei tarvitse hiihtää!

Käytinkin lumikenkiä talven jahdeissa ahkerasti, lumikengillä liikkuminen on myös aika hauskaa. Lumikengät soveltuvat näiltä osin metsästyskäyttöön hyvin. 

Lumikengillä liikkuminen tuntui kuitenkin tehottomalta ja raskaalta. Päivämatkat jäävät hyvin vaatimattomiksi. Parin talven kokemuksien jälkeen huomasin ajattelevani, että metsästystilanteessa lumessa liikkumiseen täytyy olla tehokkaampi tapa. Mikseivät sukset sittenkin soveltuisi metsästykseen? Suksethan lienee alunperin kehitetty sitä varten. 

Lisäksi huomasin järkytyksekseni, että lumikenkien yleissiteet olivat syöneet parhaiden vaelluskenkien nahkan puhki useammasta eri kohdasta. Lumikenkien käyttäjän kannattaa huomioida tämä, jos lumikenkiä käytetään paljon. Edullisimpien mallien siteet tuhoavat jalkineet. Paremmissa malleissa, kuten Anar Hiking II ja Tubbs Journey malleissa on pehmustetut siteet, jotta tältä ongelmalta vältyttäisiin.

Yhteenveto

Hyvää

Soveltuu hienosti metsästykseen myös jousella. Mahtuu hyvin autoon ja turvalliset rinteessä. 

Huonoa

Huono energiatehokkuus verrattuna suksiin. 

Kehitettävää

Yleissiteiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Jos lumikenkiä käytetään paljon, huonot siteet saattavat rikkoa kengät.

Lisää artikkeleita metsäsuksista täällä

1 ajatus aiheesta “Lumikengät”

  1. Paluuviite: Metsästys suksilla - Retkivuokraamo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *