Metsästys

Metsästys suksilla

“Minä en tee mitää suksilla metsästyksessä, ne ovat täysin käyttökelvottomat näihin maastoihin. Käytän pelkästään lumikenkiä!”

Näin totesi eräs ystäväni ja kokenut metsästäjä kun keskustelimme tulevasta jänisjahdista Oulunsalon rantaryteikössä. Kieltämättä perinteiset suomalaiset umpihankihiihtoon kehitetyt kolmen metrin pituiset eräsukset eivät tunnu kätevältä valinnalta puolenpäivän pyörähdykseen ojitetulla rantasaralla, tiheässä pajukossa. 

Olen havainnut, että tuttavapiirini muut metsästäjät käyttävät yleensä hyvin vähän suksia. Kuitenkin sukset on alunperin kehitetty eränkäynnin ja metsästyksen tarpeisiin. Mistä siis johtuu se, että sukset eivät enään kuulu suomalaisen metsästäjän perusvarustukseen, onko aika jo ajanut suksien ohi? 

Amerikkaistyylinen metsästys on rantautunut suomeen jousimetsästyksen myötä ja olisivatko lumikengätkin tulleet amerikan mantereelta samalla kyydillä? Taitaa olla niin, että sukset voidaan unohtaa kokonaan  kaikessa kömpelyydessään ja epäkäytännöllisyydessään, eiväthän ne edes mahdu auton kyytiin!

Päätinkin lähteä tutkimaan eri välineiden käyttökelpoisuutta lumisen maaston metsästyksessä sekä jousen että ruutiaseen kanssa. 

Jäljempänä kommentit seuraavista testatuista seuraavia välineitä. Aion julkaista kommentit noin viikon välein ja valmiiseen artikkeliin on linkki kyseisestä varusteesta.

6 ajatusta aiheesta “Metsästys suksilla”

  1. Paluuviite: Åsnes Kongsvold Hunter BC - Retkivuokraamo

  2. Paluuviite: Järvinen / SA mallin sukset - Retkivuokraamo

  3. Paluuviite: Peltonen Hunter - Retkivuokraamo

  4. Paluuviite: Lumikengät - Retkivuokraamo

  5. Paluuviite: Peltonen Metsä Skin, pitokarvapohjalla - Retkivuokraamo

  6. Paluuviite: OAC Kar 147 UC - Retkivuokraamo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *